BARNVERKSAMHET

Söndagsskolan "Norrort Kids"

Barnen i söndagsskolan samlas varje söndag kl. 11.00. Under juni, juli och augusti är det kl. 10:00. Det är samtidigt som gudstjänsten pågår i kyrkan. Barnen är ungefär mellan 4-10 år.

Under söndagsskolan får barnen lyssna till en berättelse, sjunga sånger och leka. Du som är förälder får gärna vara med eller passa på att gå på gudstjänsten under tiden.


UNGDOMSVERKSAMHET

Hörnstenen

Ungdomar från 13 år och uppåt samlas på fredagar mellan 21:00 - 00:00 i vår kyrka på Gymnasievägen 5.

Det bjuds på pannkaka, biljard, pingis samt härlig gemenskap.

Det finns alltid möjlighet att sätta sig i bönestolen för att få förbön och möjligheten till samtal om kristen tro finns givetvis också.

Teamresa

Många av ungdomarna har varit med på en eller flera teamresor. Sommaren 2010 åkte ett 20-tal ungdomar från Norrortskyrkan till Paide i Estland och 2011 åkte 15 ungdomar till Bazna i Rumänien.

Teamresorna är ofta lite av ett äventyr och det är svårt att säga exakt hur det kommer att bli. Målet är att besöka en lokal församling på orten. Där får vi vara med och hjälpa till med det som de behöver för tillfället. Det kan till exempel handla om praktiskt arbete, humanitärt arbete eller evangelisation.

SOCIALT ARBETE

Öppen Kyrka

Öppen Kyrka är en del av Norrortskyrkans sociala arbete och riktar sig främst till missbrukare, hemlösa, ensamma och andra som har det svårt i samhället. Vi bjuder på en kopp kaffe, smörgås eller någonting annat att äta.

Samtidigt har Öppen Kyrka blivit ett populärt tillhåll för ungdomar som vill spela ett parti biljard, sitta och snacka eller ta en fika.

 

Öppen Kyrka

 

Medmänniska Norrort

Läs mer om Medmänniska Norrort på deras egna sidor.

Medmänniska Norrort

 

MISSION

Rumänien

I Rumänien samarbetar Norrortskyrkan med pastor Ionatan Moldovan. Församlingen stöttar honom i den vision han har för Bazna och byarna runt omkring. Norrortskyrkan sänder regelbundet team för att hjälpa till i församlingen på olika sätt. Vi bidrar även med humanitär hjälp och evangelisation.

Team Rumänien


Estland

Norrortskyrkan har ett utbyte med en församling i Paide, Estland. Pastor Kenneth Kaasik är föreståndare för församlingen i Estland och har även varit gäst hos oss i Norrortskyrkan.


Mission Good News

Norrortskyrkan stödjer missionsorganisationen MGN och Mikael Alfvén. Mikael är en välkänd evangelist som verkar i många olika sammanhang över hela världen. Av MGN:s arbeten så är det mest aktuella just nu arbetet med utsatta flickor i Nepal. Gå gärna in på deras hemsida.

Mission Good News
Love Nepal

BIBELSKOLA

Lördagsbibelskola Norrort

Vår bibelskola startade hösten 2011 och har blivit en riktig succé. Människor från många olika kyrkor och sammanhang samlas för att få undervisning i Guds ord.

Bibelskolans format för det möjligt för nästan alla att kunna gå en bibelskola. En lördag förmiddag varannan vecka har de flesta tid med.


Under tre 45 lektioner ger vi eleverna tillfälle att fördjupa sig i olika ämnen. Till vår hjälp tar vi in erfarna och erkänt duktiga bibellärare.

Läs mer om allt detta på bibelskolans hemsida. Klicka på länken här nedan.

Lördagsbibelskola Norrort